how to build a website for free


Zaterdag 1 Juli 2017 Opening van Kerkepaedexpositie in Kruiskerk te Burgum.


De commissie Tsjerkepaad van de Kruiskerk heeft de oud-Burgumer kunstmaker, zoals hij zichzelf noemt, Tamme Hansma uit Hitzum uitgenodigd te komen exposeren. 

Zijn werk kenmerkt zich door krachtige kleuren en abstracte vormen, waarbij de toeschouwer de fantasie de vrije loop kan laten gaan. Dat de mens de behoefte heeft om steeds weer werk te kunnen vertalen naar iets uit de realiteit is de uitdaging die ieder kunstenaar ieder keer weer aan moet gaan. Soms moet je wat langer naar het werk kijken om de diepe kleuren te kunnen zien en te waarderen. Het werk roept af en toe heftige emoties op bij de beschouwer, van sterke veroordeling, afwijzing tot diepe bewondering, zoals mensen 500 jaar geleden de reformatie ervaren zullen hebben. Vooral de rijke kleuren vallen op in het palet van Tamme Hansma. Toch is ondanks dat kleurgebruik de rust ook kenmerkend voor zijn werk en is sterk meditatief werkend op het gevoel.   

De officiĆ«le opening van Tsjerkepaad 2017 in Burgum is zaterdag 1 juli a.s. Naast de kunstmaker zelf, die uitleg zal geven bij zijn werken, zal Triade optreden. Deze muziekgroep bestaat uit leden van het Friesch Gamba Consort. Annemarie van de Witte, Janneke Landman en Heidi Andringa bespelen respectievelijk de Diskantgamba, Altgamba en de Basgamba. Zij spelen polyfone Fantasias uit de 16e en 17e eeuw, dus uit de tijd van de reformatie. Ook zal de presentatie plaatsvinden van het boekje over de geschiedenis van de Kruiskerk: Van Sint Maartens- en Kruiskerk van Sjaak Beek. 

De Kruiskerk is vanaf 1 juli t/m 9 september elke zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur en woensdag van 15.00 uur tot 17.00 uur geopend. De officiƫle opening is zaterdag 1 juli 2017 om 16.00 uur!